Frigarui de porc cu sos picant de alune

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Frigarui de porc cu sos picant de alune
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1,5 kg carne slaba de porc 1/2 lingurita sare 5 linguri zahar 4 linguri sos de peste 1 lingura otet alb 1 lingura otet rosu piper negru macinat 1 lingura sos de stridii 1 lingura pasta de ardei iuti (sau dupa gust) sos de soia dark 2 salote tocate marunt 2 catei de usturoi pisati alune tocate 500 g vermicelli de orez garnitura de cruditati (foi de salata verde, frunze de menta, frunze de coriandru, rondele de castravete)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : laotiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se taie carnea bucati de 4-5 cm. Se pune intr-un castron mare si se asezoneaza cu sare, sos de stridii, 1 lingura sos de peste si 2 linguri zahar. Se adauga salotele si jumatate din usturoi. Se amesteca bine, se acopera castronul si se lasa carnea la marinat 1 ora.
Se pun vermicelli intr-o cratita cu apa clocotita. Se lasa la inmuiat cat sa fie “al dente”, se scurg si se pun in apa rece. Se scurg din nou.
Se prepara sosul amestecand 300 ml apa, 3 linguri zahar, 3 linguri sos de peste, 1 lingura otet alb, 1 lingura otet rosu, restul de usturoi si pasta de ardei iuti. Dupa ce se amesteca, se presara deasupra cu alune tocate.
Se infig bucatile de carne marinata in frigarui de lemn, inmuiate in apa cel putin 30 de minute, ca sa nu arda. Se frig frigaruile pe gratar, sau sub grill-ul cuptorului, pana ce sunt rumenite uniform.
Se servesc cu taitei, sos de alune si cruditati.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.