Frigarui de pui cu legume si orez

Cautare:
fel principal / pasare
Frigarui de pui cu legume si orez
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 piepti de pui dezosati, fara piele, taiati cubulete 1 limeta, sucul de la 3 cm bucata de ghimbir, tocata marunt 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat 2 linguri de ulei de alune 1 ceapa, taiata rondele subtiri 2 catei de usturoi, tocati 1 vanata, taiata bucati 2 dovlecei, feliati 1 ardei gras rosu, curatat si taiat bucati 2 linguri de pasta de curry rosu (vezi reteta mai jos) 2 linguri de sos de soia 1 lingurita de zahar de palmier, sau zahar brun orez fiert, presarat cu coriandru tocat, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se pun cubuletele de pui intr-un castron. Se amesteca sucul de limeta cu ghimbir si ardei iute si se toarna peste carne. Se amesteca bine, se acopera castronul si se lasa la marinat, in frigider, cel putin 3 ore.

Se infig cubuletele de pui in frigari de bambus si se frig sub grill-ul cuptorului timp de 10 minute, introcandu-le adesea, pana ce sunt facute si rumenite.

Intre timp, se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se prajesc ceapa si usturoiul timp de 1-2 minute, pana se inmoaie. Se adauga bucatile de vanata, feliile de dovlecei si bucatile de ardei gras si se stir-fry 3-4 minute, pana ce sunt facute, dar raman ferme. Se adauga pasta de curry, sosul de soia si zaharul si se continua 1 minut.

Se servesc frigaruile fierbinti, alaturi de orez fiert presarat cu frunze de coriandru tocate.

Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.