Ingrediente :
3 piepti de pui dezosati, fara piele, taiati cubulete
1 limeta, sucul de la
3 cm bucata de ghimbir, tocata marunt
1 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat
2 linguri de ulei de alune
1 ceapa, taiata rondele subtiri
2 catei de usturoi, tocati
1 vanata, taiata bucati
2 dovlecei, feliati
1 ardei gras rosu, curatat si taiat bucati
2 linguri de pasta de curry rosu (vezi reteta mai jos)
2 linguri de sos de soia
1 lingurita de zahar de palmier, sau zahar brun
orez fiert, presarat cu coriandru tocat, pentru servit
Bucatarie etnica :
thailandeza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 25 minute
Indicatii :
Se pun cubuletele de pui intr-un castron. Se amesteca sucul de limeta cu ghimbir si ardei iute si se toarna peste carne. Se amesteca bine, se acopera castronul si se lasa la marinat, in frigider, cel putin 3 ore.
Se infig cubuletele de pui in frigari de bambus si se frig sub grill-ul cuptorului timp de 10 minute, introcandu-le adesea, pana ce sunt facute si rumenite.
Intre timp, se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se prajesc ceapa si usturoiul timp de 1-2 minute, pana se inmoaie. Se adauga bucatile de vanata, feliile de dovlecei si bucatile de ardei gras si se stir-fry 3-4 minute, pana ce sunt facute, dar raman ferme. Se adauga pasta de curry, sosul de soia si zaharul si se continua 1 minut.
Se servesc frigaruile fierbinti, alaturi de orez fiert presarat cu frunze de coriandru tocate.