Frigarui de pui cu sos picant de alune

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Frigarui de pui cu sos picant de alune
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Este o reteta extrem de populara in intreaga Asie de Sud-Est, varianta indoneziana folosind la prepararea sosului si lapte de cocos.
stelute
Ingrediente : 2 piepti de pui, circa 700 g in total, dezosati, fara piele, taiati cubulete 1 lingura de ulei de alune 1 ceapa mica, tocata marunt 1 lingurita de pudra de curry 1/2 lingurita de sambal oelek (sau de pasta de ardei iute) 90 g unt de arahide cu bucati de alune 150 ml bulion de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 150 ml lapte de cocos 2 lingurite de zahar brun 2 lingurite de sos de soia coriandru proaspat, tocat, pentru ornat orez fiert, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indoneziana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se infig cubuletele de carne in frigari de bambus.
Se frige carnea pe un gratar bine incins si uns cu putin ulei, sau sub grill-ul cuptorului.
Intre timp, se prepara sosul. Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa, pudra de curry si pasta sambal oelek si se amesteca pana ce ceapa s-a inmuiat. Se adauga untul de arahide, bulionul, laptele de cocos, zaharul si sosul de soia; se da mixtura in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe cateva minute, amestecand frecvent, pana ce se ingroasa.
Se servesc frigaruile cu orez fiert, presarate cu coriandru tocat, alaturi de sosul de alune.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.