Frigarui de pui cu tapenade

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Frigarui de pui cu tapenade
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceasta reteta este tipica pentru regiunea din jurul orasului Agadir. In mod traditional, frigaruile sunt preparate pe un gratar cu carbuni, in aer liber. Se pot frige si sub grill-ul cuptorului, sau pe un gratar de fonta. Uleiul de argan este un ingredient tipic Marocului; poate fi substituit cu ulei de masline, daca nu este disponibil.
stelute
Ingrediente : 600 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat cubulete 1 limeta, coaja rasa si sucul de la 1 ceapa, tocata marunt 1/2 legatura de coriandru proaspat, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati marunt 3 linguri de ulei de argan (sau de masline) 1 lingura de ras el-hanout (vezi reteta mai jos) 1/2 lingurita de firisoare de sofran sare piper negru, macinat 100 g masline verzi, curatate de samburi 1 lamaie murata, taiata bucatele
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron cubuletele de carne cu ceapa, usturoi, frunze de coriandru, suc de limeta si 2 linguri d eulei. Se asezoneaza cu sare, pipe, ras el-hanout si sofran. Se amesteca bine, se acopera castronul si se lasa carnea la marinat minim 30 de minute.
Intre timp, Se prepara sosul rapenade. Se fac pasta maslinele intr-un blender. Se adauga in blender lamaia murata si se proceseaza din nou pana se obtine o mixtura omogena. Se adauga restul de ulei, se amesteca rapid si apoi se scoate mixtura din blender.
Se infig cubuletele de carne in frigari si se frig pe gratar (sau sub grill). Cand sunt facute, se servesc cu tapenade.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
RAS-EL-HANOUT
Ingrediente : 2 rulouri de scortisoara, rupte bucati 1 lingura de cuisoare 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de schinduf 1 lingura de seminte de chimion 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de seminte de mustar 25 g petale uscate de trandafir de Damasc
Indicatii : Se pun toate ingredientele intr-o tigaie mare, la foc mic. Se incing bine, pana ce incep sa sara din tigaie. Se amesteca imediat ce incep sa sara si se prajesc uscat timp de 2 minute, avand grija sa nu se arda.
Se ia tigaia de pe foc si se macina mixtura cat este calduta, cu o rasnita de cafea, un blender sau intr-o piua.
Se poate pastra amestecul intr-un container inchis ermetic, la adapost de aer, lumina, caldura si umezeala. Rezista astfel cel putin 1-2 saptamani.