gustari / calde
Frigarui de pui marinate in sos de soia
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Ingrediente :
4 piepti de pui, taiati bucati
1/2 cana sos de soia
1/4 cana zahar
1/3 cana ulei de arahide (sau de porumb)
1/4 cana zeama de lamaie
1 lingura ghimbir pudra
1 lingurita amestec 5 arome (vezi reteta mai jos)
4 catei usturoi tocati marunt si zdrobiti
piper de Sichuan macinat, dupa gust
ciuperci taiate in jumatate
ardei gras verde, taiat bucati
1 ceapa mare taiata bucati
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
chinezeasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
6 portii
Durata :
1 ore 15 minute
Indicatii :
Se asaza bucatile de carne intr-un vas mare si adanc.
Se combina intr-un castron sosul de soia, zaharul, ghimbirul, uleiul, zeama de lamaie, amestecul five-spice, usturoiul si piperul de Sichuan; se amesteca bine. Se toarna mixtura peste carne, se acopera vasul ermetic cu folie de aluminiu si se lasa sa se marineze minim 1 ora, la frigider.
Se pun frigarile de lemn in apa si se lasa la inmuiat minim 30 de minute.
Se infig bucatile de carne in frigari, alternandu-le cu bucati de ceapa, ardei si ciuperci, si se frig pe gratar pana ce carnea este facuta si rumenita. Sosul care curge din ele se culege intr-un vas asezat sub gratar.
Se servesc cu orez fiert peste care se toarna sosul scurs.
Taguri :
piept de pui, soia, zahar, ulei de arahide, lamaie, ghimbir, usturoi, piper, ciuperci, ardei gras, ceapa
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
CINCI AROME
Ingrediente :
2 lingurite de boabe de piper negru
4-6 stelute de anason
1/2 lingurita de cuisoare, macinate
1 lingura de seminte de fenicul
1 lingura de scortisoara, macinata
Indicatii :
Se prajeste piperul negru 2 minute, intr-o tigaita. Se adauga semintele de anason si fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.