Frigarui de pui marinate in sos de soia

Cautare:
gustari / calde
Frigarui de pui marinate in sos de soia
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 piepti de pui, taiati bucati 1/2 cana sos de soia 1/4 cana zahar 1/3 cana ulei de arahide (sau de porumb) 1/4 cana zeama de lamaie 1 lingura ghimbir pudra 1 lingurita amestec 5 arome (vezi reteta mai jos) 4 catei usturoi tocati marunt si zdrobiti piper de Sichuan macinat, dupa gust ciuperci taiate in jumatate ardei gras verde, taiat bucati 1 ceapa mare taiata bucati
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se asaza bucatile de carne intr-un vas mare si adanc.
Se combina intr-un castron sosul de soia, zaharul, ghimbirul, uleiul, zeama de lamaie, amestecul five-spice, usturoiul si piperul de Sichuan; se amesteca bine. Se toarna mixtura peste carne, se acopera vasul ermetic cu folie de aluminiu si se lasa sa se marineze minim 1 ora, la frigider.
Se pun frigarile de lemn in apa si se lasa la inmuiat minim 30 de minute.
Se infig bucatile de carne in frigari, alternandu-le cu bucati de ceapa, ardei si ciuperci, si se frig pe gratar pana ce carnea este facuta si rumenita. Sosul care curge din ele se culege intr-un vas asezat sub gratar.
Se servesc cu orez fiert peste care se toarna sosul scurs.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
CINCI AROME
Ingrediente : 2 lingurite de boabe de piper negru 4-6 stelute de anason 1/2 lingurita de cuisoare, macinate 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de scortisoara, macinata
Indicatii : Se prajeste piperul negru 2 minute, intr-o tigaita. Se adauga semintele de anason si fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.