Aveti grija cand frigeti feliutele de curcan – se gatesc repede si, fiindca nu contin de loc grasime, se vor usca daca sunt gatite prea mult.
Ingrediente :
24 caise uscate
1 portocala, sucul de la
2 lingurite marmelada
2 lingurite mustar cu boabe
6 feliute subtiri de piept de curcan afumat, circa 150 g in total
1 lingurita ulei de masline extra virgin
patrunjel proaspat, tocat, pentru ornat
Bucatarie etnica :
italiana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
24 frigarui
Durata :
0 ore 15 minute
Indicatii :
Se pun caisele uscate intr-un castron mic si se stropesc cu suc de portocale; se amesteca pentru a se umezi in mod uniform (acest lucru le va feri sa se arda sub grill). Se amesteca marmelada cu mustar. Se intinde putin din aceasta mixtura pe fiecare feliuta de curcan afumat apoi, folosind foarfeca de bucatarie, se taie feliutele in jumatate, pe lungime. Se taie apoi fiecare fasie in jumatate, transversal, astfel ca se obtine un total de 24 de fasiute de curcan afumat. Se incalzeste grill-ul moderat. Se scurg caisele. Se infasoara o fasie de curcan in jurul fiecarei caise si se prinde cu o scobitoare de cocktail. Se aranjeaza bucatelele de curcan pe o tava, sub grill, si se unge fiecare cu putin ulei. Se frig 1 minut pe fiecare parte, pana ce curcanul este facut. Se aranjeaza bucatelele de curcan intr-un castronel, si se presara cu patrunjel tocat. Se servesc fierbinti.