Frigarui teriyaki de porc

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Frigarui teriyaki de porc
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Teriyaki este o tehnica de gatit folosita in bucataria japoneza. Alimentele sunt gatite intr-o marinada dulce, pe baza de sos de soia. Traditional, alimentele sunt inmuiate sau unse cu marinada in timp ce sau inainte de a fi gatite.
stelute
Ingrediente : 1 muschiulet de porc (circa 700 g), taiat bucatele 2 linguri ceapa verde, tocata 1/2 lingurita ghimbir pudra 1 lingura zahar brun 1 catel usturoi, zdrobit 1/2 cana sos de soia 1/4 cana vin de orez (sau vin alb, sec)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun intr-un castron mare ceapa verde, zaharul brun, ghimbirul, usturoiul, sosul de soia si vinul. Se amesteca bine pana ce se dizolva zaharul.
Se adauga bucatile de carne, se amesteca bine, se acopera cu folie de plastic si se lasa la marinat, in frigider, timp de 1 ora.
Se scot bucatile de carne din marinata si se infig in frigarui. Se frig direct peste flacara, 4-5 minute pe fiecare parte, sau sub grill-ul cuptorului, pana ce carnea este facuta si rumenita.
Se servesc cu legume, taitei de orez, orez fiert, salata din felii de castravete si morcovi cu otet de orez etc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.