Frijoles Charros – Fasolea calaretului

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Frijoles Charros – Fasolea calaretului
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Gustul acestei retete se imbunatateste in timp, asa ca cel mai bine este sa fie preparara cu o zi inainte.
stelute
Ingrediente : 2 cutii de fasole pinto (circa 800 g in total) 120 ml bere mexicana 120 g ardei jalapeno din cutie, scursi si feliati 2 rosii, decojite si tocate 1 lingurita scortisoara macinata 3 linguri untura 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi, pisati 175 g bacon mai slab, fara sorici, taiat cubulete 3 linguri zahar brun tortillas de grau (vezi reteta mai jos), pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se pune fasolea bine scursa intr-o cratita. Se adauga berea si se gateste 5 minute, la foc iute, pana ce o parte din lichid a fost absorbita.
Se micsoreaza flacara putin si se adauga ardeii iuti, rosiile si scortisoara. Se continua gatitul 10 minute, amestecand ocazional.
Intre timp, se incinge untura intr-o tigaie si se adauga ceapa si usturoiul; se prajesc 5 minute, pana se rumenesc. Se scot cu o spumiera si se amesteca in cratita cu fasole.
Se adauga cubuletele de bacon in grasimea ramasa in tigaie si se prajesc pana se fac crocante. Se adauga in oala baconul si grasimea din tigaie; se amesteca bine cu fasolea.
Se adauga zaharul si se gateste mixtura de fasole la foc mic, amestecand constant, pana ce se dizolva zaharul. Se serveste fasolea imediat, cu tortillas de grau, sau se lasa sa se raceasca, se acopera si se pune in frigider, ca sa se serveasca a doua zi, incalzita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de grau
Ingrediente : 500 g faina 1/2 lingurita de praf de copt un praf de sare 100 g untura 20 ml apa
Indicatii : Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron mare. Se adauga untura si se freaca bine cu faina, apoi se adauga apa, treptat, si se amesteca pana se obtine un aluat tare.
Se framanta aluatul, pe masa de bucatarie presarata cu faina, timp de 15-20 de minute, pana se face elastic. Se impinge cu podul unei palme, cu cealalta fixand aluatul ca sa nu alunece pe spatiul de lucru.
Se imparte aluatul in 12 bucati egale si se ruleaza ca niste bile, folosind palmele. Cat timp se lucreaza, se acopera bucatile de aluat cu folie transparenta, ca sa nu se usuce.
Se intinde fiecare bila de aluat pe o suprafata presarata cu faina, in asa fel incat sa se obtina un cerc cu diametrul de 30 cm.
Se incinge o tigaie, sau un gratar, la foc mediu. Se frige fiecare tortilla, una cate una, fara grasime, timp de 45-60 de secunde, pana ce suprafata incepe sa faca basici si se rumeneste putin. Se verifica ridicand-o putin cu o spatula. Se intoarce apoi, folosind spatula, si se frige inca un minut, pe cealalta parte.
Se invelesc tortillas cu un servet de panza curat ca sa se pastreze moi si calde, pana ce se prepara celelalte.
Tortillas de grau se reincalzesc stropite cu cateva picaturi de apa, apoi se invelesc in folie de aluminiu si se pun in cuptor, la 140 °C, timp de 10 minute. Sau, se invelesc in folie de plastic si se pun in cuptorul cu microunde timp de 20-25 de secunde, la gradatia MAXIM.