Frijoles de olla

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Frijoles de olla
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
In traducere “ fasole in oala”, aceasta reteta are gust diferit in Mexic decat in celelalte tari latino-americane unde se prepara. Secretul se afla, literalmente, in oala, caci, in mod traditional, mexicanii folosesc vase de lut ars, ceea ce da fasolei un gust deosebit.
stelute
Ingrediente : 250 g fasole pinto uscata, inmuiata peste noapte in apa rece 1, 75 litri apa 2 cepe 10 catei de usturoi, curatati si lasati intregi 1 legatura de coriandru proaspat, tocat sare 2 ardei iuti rosii 1 rosie, decojita si tocata 2 cepe verzi, tocate marunt 4 linguri smantana 50 g branza feta maruntita cateva frunze de coriandru, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 13 ore 50 minute
Indicatii :

Se scurge fasolea si se spala sub jet de apa rece. Se pune apa intr-o oala mare, se da in clocot si se adauga fasolea.
Se taie ceapa in jumatate si se adauga in oala, impreuna cu cateii de usturoi. Se da din nou in clocot, se fierbe 10 minute la foc iute, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet circa 1 ora, pana ce fasoles este frageda, iar lichidul s-a cam evaporat.
Cat timp se gateste fasolea, se infig ardeii intr-o frigare subtire, metalica, si se coc direct pe flacara aragazului, pana ce coaja lor incepe sa se sparga si sa se rumeneasca. Nu se lasa sa se arda.
Se pun ardeii copti intr-o punga de plastic care se inchide si se lasa sa stea in propriul abur 20 de minute. Se scot apoi ardeii din punga si se decojesc. Se taie coditele, se despica pe lungime si se scot semintele si cotoarele. Se taie ardeii fasiute subtiri si se pun intr-un castron.
Se pun circa 250 ml de fasole, cu lichid cu tot intr-un blender si se proceseaza pana se obtine un piure omogen. Se aduce piureul in oala si se amesteca cu restul de fasole. Se adauga coriandrul tocat, se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca bine. Se transfera fasolea in vase individuale si se serveste punand deasupra ei fasiutele de ardei copt, rosii, ceapa verde, smantana si faramite de branza feta. Se presara coriandrul lasat pentru ornat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.