Frijoles

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Frijoles
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este o mancare extrem de populara in peninsula Yucatan.
stelute
Ingrediente : 350 g fasole boabe de tip pitica rosie sau pinto, aleasa si spalata, inmuiata peste noapte 2 cepe tocate marunt 2 catei de usturoi tocati 1 frunza de dafin 1-2 ardei iuti serrano (ardei mici si verzi) 30 ml ulei de porumb 2 rosii curatate de coaja si seminte, tocate sare frunze de dafin proaspete, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-8 portii Durata : 14 ore 0 minute
Indicatii :

Se pune fasolea intr-o oala si se acopera cu apa rece (apa sa aiba vreo 2-3 cm in plus). Se adauga jumatate din ceapa, frunza de dafin, jumatate din usturoi si ardeii iuti. Se da in clocot si se fierbe viguros vreo 10 minute. Se acopera oala si se fierbe apoi fasolea 30 de minute, la foc mic. Daca este nevoie, se mai adauga apa clocotita.
Cand boabele de fasole incep sa se increteasca, se adauga jumatate din ulei si se fierb alte 30 de minute, pana ce se fac fragede. Se sareaza si se fierb alte 30 de minute.
Se ia fasolea de pe foc. Se incinge uleiul ramas intr-o tigaie; se calesc ceapa si usturoiul ramase, circa 5 minute, la foc mediu. Se adauga rosiile si se gateste inca 2-3 minute.
Se adauga 3 linguri de fasole in mixtura de rosii. Se sfarama, folosind o lingura de lemn, pana se obtine o pasta. Se incorporeaza pasta fasolea pana ce sosul devine consistent.
Se serveste fasolea in vase individuale, ornate cu frunze proaspete de dafin.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.