Frijoles refritos – Fasole prajita

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Frijoles refritos – Fasole prajita
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Denumirea in spaniola induce in eroare, caci nu este vorba de o fasole prajita de doua ori, ci gatita de doua ori: o data fiarta, a doua oara prajita in grasime de porc. In loc de fasole uscata, reteta poate folosi resturi de la o mancare de fasole fiarta, de exemplu Frijoles de olla (fara topping).
stelute
Ingrediente : 500 g boabe uscate de fasole, inmuiate peste noapte inapa rece 2 linguri untura de porc 2 cepe tocate marunt 1 lingurita seminte de chimen macinate 1 lingurita boabe de coriandru macinate 3 catei de usturoi pisati 1 legatura mica de fire de coriandru 50 g branza feta faramitata sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 15 minute
Indicatii :

Se pune fasolea intr-o oala, se acopera cu apa rece, se sareaza si se da in clocot. Se fierbe 10 minute la foc iute, apoi se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe 40-60 de minute, pana ce este frageda. Se scurge si se sfarama cu un blender, sau cu un zdrobitor de cartofi, pana se obtine un piure nu foarte omogen.
Se topeste untura intr-o cratita mare. Se adauga ceapa, chimenul si coriandrul macinat. Se gateste la foc mic circa 30 de minute, pana cand ceapa se inmoaie si se caramelizeaza.
Se adauga un polonic de piure de fasole si se prajeste cateva minute, cat sa se incinga bine. Intre timp se amesteca viguros, incorporand ceapa in ea cu o furculita sau un zdrobitor de cartofi. Se adauga fasolea, in transe, amestecand continuu, pana ce a fost adaugata toata. Se adauga usturoiul si se amesteca bine.
Se micsoreaza flacara si se continua gatitul, pana ce mixtura are consistenta unei paste groase. Se asezoneaza cu sare si se transfera in vasele individuale. Se presara cu frunze de coriandru si faramite de branza feta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.