Friptura de caprioara cu pere

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vanat
Friptura de caprioara cu pere
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
In aceasta reteta, carnea de caprioara este gatita cu pere si afine si este servita alaturi de un rösti de legume radacinoase, ca garnitura.
stelute
Ingrediente : 4 fripturi de caprioara, circa 140 g fiecare piper negru macinat grosier 1 lingura ulei de masline extra virgin 2 salote, tocate marunt 1 catel de usturoi, zdrobit 3 linguri vin de Porto 120 ml zeama de carne de vita, preferabil preparata in casa (vezi pagina 27) 200 g afine proaspete sau congelate 2 pere de dimensiune medie, coapte dar ferme 1 lingura zahar brun 1 radacina de telina mica, circa 350 g 2 cartofi dulci medii, circa 400 g in total 2 cartofi, circa 400 g in total 1 nap mic, circa 400 g 40 g unt sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

La inceput se prepara rösti-ul. Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se decojesc telina, cartofii dulci, napul si cartofii si se dau prin razatoare, apoi se scurg si se indeparteaza excesul de lichid. Se pun radacinoasele rase intr-un castron, se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca bine.
Se pune jumatate din unt intr-o tigaie mare, termo-rezistenta, sau o tava de copt rotunda, de 25 cm diametru. Se incinge vasul in cuptor timp de 3-4 minute, sau pana cand untul incepe sa sfaraie, apoi se scoate si se adauga legumele rase. Se preseaza pe fundul vasului, ca sa formeze un strat uniform si compact. Se presara deasupra untul ramas, sub forma de bucatele, apoi se acopera cu folie metalica. Se coace 15 minute. Se indeparteaza apoi folia si se coace inca 20-25 de minute, sau pana ce suprafata rösti-ului se rumeneste.
Cat timp se coace rösti-ul, se sterg feliile de carne prin tamponare cu prosoape de hartie. Se incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta, se adauga carnea si se prajeste la foc moderat-iute timp de 3-4 minute pe fiecare parte. La mijloc, carnea va fi in sange. Se scot feliile de carne si se pastreaza la cald.
Se adauga salotele si usturoiul in tigaie si se calesc, amestecand continuu, 1 minut. Se adauga vinul si se da in clocot, amestecand bine ca sa se antreneze reziduurile din tigaie. Se adauga supa si afinele si se gatesc la foc moderat timp de 5 minute, sau pana cand fructele se inmoaie si se desfac.
Intre timp, de decojesc perele si se taie in sferturi, dupa care se indeparteaza cotoarele. Se adauga in vas si se incing timp de 2-3 minute. Se adauga zaharul si se asezoneaza dupa gust.
Se culege sucul scurs din carne si se adauga la sos; se amesteca cu grija. Se scoate rösti-ul si se taie felii, ca o tarta. Se servesc rösti-ul, fripturile si perele impreuna, pe farfurii incalzite, iar sosul se toarna deasupra si in jurul lor.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.