Friptura de miel cu condimente

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Friptura de miel cu condimente
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Este o mancare servita la mesele festive, de obicei alaturi de orez gatit cu legume, sau de cartofi cu ceapa si condimente. reteta se gateste, in mod traditional, intr-un vas numit degchi care se asaza direct pe cenusa focului si care contine carbuni aprinsi in capac.
stelute
Ingrediente : 2 kg pulpa de miel 2 lingurite radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei mari de usturoi, pisati 2 lingurite de garam masala 1 lingurita sare 2 lingurite seminte de chimion negru 4 boabe de piper negru 3 cuisoare 1 lingurita boia iute 3 linguri suc de lamaie 1 1/4 cana ulei 1 ceapa mare, decojita 2,5 litri apa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 3 ore 30 minute
Indicatii :

Se curata carnea de grasime si se inteapa peste tot cu o furculita.
Intr-un castron, se amesteca ghimbirul cu usturoi, garam masala, sare, seminte de chimion negru, boabe de piper, cuisoare si boia. Se adauga apoi sucul de lamaie si se amesteca bine. Se unge carnea cu aceasta mixtura si se lasa la marinar minim 30 de minute.
Se incinge uleiul intr-o cratita. Se adauga carnea, iar langa ea se asaza ceapa. Se acopera cu apa si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe carnea incet, la foc mic, circa 2 1/2 – 3 ore, intorcand-o ocazional. Daca la un moment dat apa s-a evaporat, iar carnea nu este frageda, se mai adauga apa.
Odata ce apa s-a evaporat complet, iar carnea este frageda, se intoarce bucata de miel pe toate partile ca sa se rumeneasca uniform.
Se scoate friptura din vas si se asaza pe un platou. Se feliaza si se serveste calda (se poate, bineinteles, servi si rece).


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.