Friptura de miel cu usturoi si crema de leurda

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Friptura de miel cu usturoi si crema de leurda
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 21 catei mici de usturoi curatati de coaja o ramura de cimbru un praf de zahar 250 ml bulion de pasare 250 ml bulion de carne de miel 50 ml vin alb, de calitate 100 ml smantana sare piper negru macinat 1 lamaie, sucul de la 4 bucati de carne de miel, cotlet ulei unt pentru uns carnea faina, pentru pudrat ulei, pentru calit usturoiul 1 legatura mare de leurda, cu nervura centrala indepartata 180 g faina de grau 30 g drojdie de bere 5-10 ml otet din vin alb un praf de zahar
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Intr-o tigaie mica se pun 20 catei de usturoi si se acopera cu un amestec de apa rece si lapte gras. Se adauga un praf de sare, zahar si crenguta de cimbru.
Se taie, din hartie pergament, o rondea de marimea tigaii si se unge cu unt pe o fata. Se asaza hartia cu fata unsa in jos in cratita, astfel incat sa acopere usturoiul. Se pune apoi cratita pe foc, se aduce rapid la fierbere, se face focul mic si se fierbe pana ce usturoiul este gata. Se scoate hartia, se indeparteaza lichidul si se lasa usturoiul pana la evaporarea lichidului. Cand s-a racit, se taie cateii de usturoi astfel incat sa se indeparteze mijlocul (germenele). Se pudreaza cu sare si piper si se da deoparte.

Se prepara maiaua (aluatul), amestecand faina de grau cu drojdie, otet si praf de sare; se lasa la odihna 20 minute.

Sosul se prepara astfel: intr-o oala se pune vinul si ultimul catel de usturoi pisat. Se aduce la fierbere pentru a se indeparta alcoolul, si apoi se adauga bulioanele de carne de pui si de miel. Se aduce mixtura la punctul de fierbere si se lasa la fiert, pana lichidul scade la o treime. Se adauga smantana si se fierbe la foc mic pana ce sosul capata o consistenta cremoasa. Se potriveste de sare si piper si se adauga putin suc de lamaie. Se trece printr-o strecuratoare foarte fina, sau prin tifon, intr-o oala curata, si se pastreaza fierbinte.
Se incalzeste putin ulei sau unt intr-o cratita. Carnea de miel se pudreaza cu sare si piper, se adauga in tigaie si se amesteca, astfel ca sa se unga cu uleiul din tigaie pe toate fetele. Odata unse, se pun intr-un vas, incalzit in prealabil in cuptor, la 200 °C, si se coace in cuptorul fierbinte circa 7-8 minute.
Se scoate din cuptor, se inveleste vasul cu folie de aluminiu si se lasa la odihna intr-un loc cald (alaturi de cuptor), circa 20 minute.

Se incinge ulei intr-o cratita, se da usturoiul prin faina, apoi se indeparteaza excesul de faina. Se cufunda apoi fiecare bucata de usturoi in aluat, dupa care se prajeste rapid pana devine auriu si crocant. Se indeparteaza excesul de grasime cu ajutorul hartiei absorbante, se stropesc cu zeama de lamaie si se pudreaza cu sare.
Se toaca mare foile de leurda si se adauga in sosul fierbinte, preparat mai sus; se lasa pana se inmoaie.
Pe farfuriile individuale se pune sosul, avand grija sa se imprastie uniform frunzele de leurda.
Se taie bucatile de carne de miel in felii, si se asaza peste sos. Se pun cate cinci bucati de usturoi cu aluat in jurul cotletelor si se serveste mancarea cu legume de sezon, sau dupa gustul fiecaruia.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.