Friptura de porc cu piper negru

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Friptura de porc cu piper negru
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g cotlet de porc fara os, taiat in 4 felii groase, egale 2 linguri de piper negru, macinat mare 3 linguri unt (sau margarina) 4 catei usturoi, pisati 2 lingurite sos de ardei iute 3 lingurite gin
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se asterne piperul pe o farfurie mare, in strat uniform. Carnea se preseaza prin piper, pe ambele parti. Se incinge 1 1/2 lingura de unt intr-o tigaie intinsa, pana cand incepe sa faca afaraie. Se prajesc bucatile de carne 10-12 minute pe fiecare parte (se intorc o singura data). Se scot apoi pe o farfurie calda.
Se pune in tigaie usturoiul, se caleste circa 2 minute, amestecand continuu. Se adauga sosul iute si apoi ginul care se flambeaza. Cand flacara se stinge, se ia tigaia de pe foc, se adauga restul de unt inmuiat si se amesteca bine. Se toarna acest sos peste friptura.
Se poate servi cu cartofi noi fierti si mazare dulce, alaturi de o salata mixta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.