Friptura de porc la cuptor cu ghimbir

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Friptura de porc la cuptor cu ghimbir
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Clasica friptura de porc cu sos de mere este absolut delicioasa servita cu cartofi copti in coaja si acompaniata de legume verzi, de sezon.
stelute
Ingrediente : 900 g bucata de muschi de porc, fara os si piele, curatat de grasime 3 mere dulci, de desert 1 ceapa mica, tocata marunt 75 g prune, tocate 75 g biscuiti cu ghimbir, zdrobiti 1 galbenus de ou 300 ml zeama de pui 200 ml vin alb sec 4 linguri de ulei de masline extra virgin 900 g pastarnaci, taiati in sferturi 1 lingura de miere 500 g salote sare piper negru, macinat 500 g mere, curatate si tocate 2,5 cm bucata radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 linguri zahar tos
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : germana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 3 ore 15 minute
Indicatii :

Se incinge cuptorul la 180 °C. Se pune bucata de muschi de porc pe un fund mare de lemn, cu partea de pe care s-a indepartat pielea in sus. Se practica o incizie pe lungimea bucatii de carne, despicand cam 2/3 din grosimea ei, apoi se deschide aceasta ca o carte.
Se curata de coaja si se toaca marunt unul dintre mere, apoi se amesteca cu ceapa, prunele, biscuitii si galbenusul de ou si se asezoneaza dupa gust. Se intinde mixtura peste bucata de carne deschisa, apoi se inchide „cartea” si se preseaza. Se leaga cu o sfoara subtire, pentru a obtine un rulou.
Se pune ruloul, cu partea de pe care s-a indepartat pielea in sus, pe o tava de copt; se toarna in tava zeama de carne si vinul. Se acopera tava cu folie de aluminiu, indoind marginile foliei peste cele ale tavii, ca sa se fixeze cat mai bine. Se pune tava in cuptor si se lasa 2 ore.
Dupa 45 de minute, se incinge uleiul intr-o a doua tava de copt, timp de 5 minute, pe raftul de deasupra celui pe care sta tava cu carne. Se adauga pastarnacii si se gatesc, intorcandu-i odata sau de doua ori.
Intre timp, se prepara sosul de mere. Se pun merele, ghimbirul, zaharul si 2 linguri de apa intr-o craticioara mica. Se acopera si se fierb incet, amestecand ocazional, timp de 10 minute. Se ia apoi de pe foc si se pune deoparte.
Cand carnea a stat 1 1/4 ore in cuptor, se indeparteaza folia metalica si se unge carnea cu miere. Se adauga salotele langa pastarnaci, se amesteca impreuna si se continua gatitul.
Cu circa 20 de minute inainte de sfarsitul timpului de gatit, se curata si se feliaza foarte fin cele 2 mere de desert ramase, apoi se adauga la legume.
Se transfera carnea de porc pe un fund de lemn, se acopera cu folie si se pastreaza calda. Se strecoara sucul ei intr-o craticioara si se spumeaza de grasime. Se fierbe, amestecand constant, 2 minute. Se toarna apoi sosul de carne intr-o sosiera. Se taie carnea de porc si se serveste imediat, impreuna cu legumele facute la cuptor, cu sosul de mere si cel de carne.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.