Friptura de vita cu vinete

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Friptura de vita cu vinete
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cana ulei masline 1 kg vinete 2 catei usturoi, tocati 1 kg carne de vita, taiata cubulete 2 cepe mari, tocate 1 lingura patrunjel, tocat 2 rosii mari si coapte, taiate cubulete 1 cana supa concentrata de vita 1/2 cana apa 1 lingurita zeama de lamaie sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: greu Cantitate : 6 portii Durata : 3 ore 0 minute
Indicatii :

Se spala vinetele si se taie pe lungime in fasii de 3-4 cm grosime. Se inmoaie in apa rece sarata timp de 50 minute.
Intre timp, se fierbe carnea de vita la foc iute timp de 35 minute. Se pune deoparte 1 cana de supa.
Se incinge cuptorul la 200 °C.
Se scurg vinetele. Se aranjeaza carnea de vita si vinetele intr-o tava adanca pentru cuptor. Se amesteca rosiile, ceapa, patrunjelul, zeama de lamaie si supa pusa deoparte. Se toarna mixtura peste carne si vinete.
Se stropeste totul cu ulei si 1/2 cana apa. Se da la cuptor 20 de minute. Se micsoreaza flacara cuptorului si se coace inca 30 minute. Se stinge apoi cuptorul si se lasa carnea inauntru inca 20 minute, neacoperita.
Se serveste calda sau la temperatura camerei.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.