Fripturi de ton cu salsa tropicala

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Fripturi de ton cu salsa tropicala
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 fripturi de ton (circa 900 g) 4 linguri suc de limeta 3 linguri ulei de masline 1 mango mic (300 g), tocat marunt 1/2 papaya mica (300 g), tocata marunt 1 ardei iute mrosi si mic, tocat marunt 1 lingurita coaja rasa de lamaie 2 linguri frunze proaspete de coriandru, tocate orez alb, cu bob lung, fiert
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 40 minute
Indicatii :

Se pun bucatile de peste intr-un platou ceramic si adanc. Se stropesc cu 2 linguri de suc de limeta si 2 linguri de ulei de masline. Se acopera vasul si se lasa pestele 2 ore in frigider, la marinat.
Se combina intr-un castron mare mango cu papaya, ardei iute, coriandru si restul de suc de limeta si de ulei de masline. Se acopera castronul si se pune salsa la frigider, minim 1 ora.
Se incinge tare o tigaie mare; se gateste pestele, in transe, 3 minute pe fiecare parte. Se transfera pestele pe un platou si se acopera lejer cu folie metalica. Se lasa sa stea 5 minute.
Se serveste pestele cu salsa, pe un pat de orez alb cu bob lung, fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.