Frittata cu sparanghel

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Frittata cu sparanghel
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Frittata este o omleta preparata cu adaus de legume sau carne. Omoloaga ei spaniola se numeste tortilla.
stelute
Ingrediente : 250 g sparanghel, varfurile tari indepartate, taiate in diagonala bucatele de 2-3 cm lungime 250 g ciupercute 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mica, feliata subtire 1/2 lingurita sare 4 oua mari, batute 1 cana cascaval ras (sau branza de Gruyere)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga ceapa, se sareaza si se caleste, amestecand ocazional, pana se inmoaie (cca. 3 minute).
Se adauga sparanghelul si ciupercutele, se reduce flacara si se gatesc, acoperit, pana ce se fragezeste putin (6-8 minute). Se toarna in tigaie ouale si se gatesc pana ce se solidifica, dar raman moi la suprafata, cca. 2 minute. Intre timp, se incinge cuptorul la 180 °C.
Se presara branza peste oua si se pune cratita la cuptor. Se scoate dupa 3-4 minute, cand branza se topeste si incepe sa se rumeneasca.
Se taie radial, in felii, si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.