Se incalzeste cuptorul la 130 °C. Se piseaza usor pastaile de cardamom cu un pisalog, intr-un mojar, sau apasand cu lama unui cutit mare; se arunca cojile. Se pun semintele intr-un mojar, sau risnita pentru condimente, impreuna cu ruloul de scortisoara, cuisoare, piper, chimen si coriandru si se macina ca sa se obtina o pudra cat mai fina.
Se amesteca intr-un castron mare condimentele macinate cu ghimbir, albus de ou si faina de ovaz. Se adauga migdalele, jumatatile de pecan, nucile braziliene, semintele de dovleac si de floarea-soarelui si se amesteca bine, ca sa se obtina un contact uniform cu amestecul de condimente.
Se transfera continutul castronului intr-o tava de copt si se intinde in strat uniform, punand, pe cat posibil, toate componentele pe un singur strat. Se da tava la cuptor 1 ora, pana ce ingredientele se fac rumenite si crocante. Se scoate amestecul din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
Se scot apoi alunele, nucile si semintele condimentate intr-un castron. Se adauga afinele si stafidele si se amesteca bine. Combinatia este gata de servit, dar daca nu se doreste asta imediat, poate fi pastrata intr-un container, la adapost de aer, timp de 2 saptamani.