Fructe, alune, nuci si seminte condimentate

Cautare:
gustari / reci
Fructe, alune, nuci si seminte condimentate
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lingurita pastai de cardamom 2,5 cm bucata de rulou de scortisoara 2 cuisoare intregi 1 lingurita boabe de piper negru 1 lingurita seminte de chimen 1 lingurita seminte de coriandru 2 lingurite radacina de ghimbir proaspata, tocata 1 albus de ou mare 25 g faina de ovaz, fina sau medie 170 g migdale 170 g jumatati de nuci pecan 170 g nuci braziliene 85 g seminte de dovleac 75 g seminte de floarea-soarelui 115 g stafide sultana 100 g afine uscate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : braziliana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 16 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 130 °C. Se piseaza usor pastaile de cardamom cu un pisalog, intr-un mojar, sau apasand cu lama unui cutit mare; se arunca cojile. Se pun semintele intr-un mojar, sau risnita pentru condimente, impreuna cu ruloul de scortisoara, cuisoare, piper, chimen si coriandru si se macina ca sa se obtina o pudra cat mai fina.
Se amesteca intr-un castron mare condimentele macinate cu ghimbir, albus de ou si faina de ovaz. Se adauga migdalele, jumatatile de pecan, nucile braziliene, semintele de dovleac si de floarea-soarelui si se amesteca bine, ca sa se obtina un contact uniform cu amestecul de condimente.
Se transfera continutul castronului intr-o tava de copt si se intinde in strat uniform, punand, pe cat posibil, toate componentele pe un singur strat. Se da tava la cuptor 1 ora, pana ce ingredientele se fac rumenite si crocante. Se scoate amestecul din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
Se scot apoi alunele, nucile si semintele condimentate intr-un castron. Se adauga afinele si stafidele si se amesteca bine. Combinatia este gata de servit, dar daca nu se doreste asta imediat, poate fi pastrata intr-un container, la adapost de aer, timp de 2 saptamani.

Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.