Ftir el Euch – Supa de legume

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / oaie si capra
Ftir el Euch – Supa de legume
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g carne de miel, taiata bucatele 150 g morcov, taiat cubulete 150 g cartofi, taiati cubulete 1 tulpina tanara de telina, taiata cubulete 3 linguri de ulei de masline 1/4 lingurita de sofran 1 ceapa, tocata 100 g mazare 1 galbenus de ou 1 lingura de suc de lamaie sare piper negru, macinat ulei pentru gatit "tigari" tunisiene (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se prajeste carnea in uleiul de masline incins intr-o cratita. Sofranul se inmoaie in putina apa si se adauga la carne, impreuna cu ceapa tocata. Se asezoneaza cu sare si piper. Se toarna apa, pana ce acopera mixtura din cratita. Se da in clocot. Se adauga morcovii, mazarea, telina si cartofii. Se fierbe timp de 30 de minute. Se adauga galbenusul de ou si zeama de lamaie. Se amesteca bine.
Se serveste impreuna cu "tigarile" prajite.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
"Tigari" tunisiene
Ingrediente : 100g carne tocata de miel 2 linguri ulei de masline 4 linguri patrunjel tocat25g branza rasa 2 oua 2 foi de foetaj sare piper negru macinat
Indicatii : Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumeneste carnea tocata de miel. Se asezoneaza cu sare si piper, se adauga patrunjelul, branza rasa si un ou. Se amesteca bine.
Se bate celalalt ou.
Foetajul se intinde pe masa si se taie in jumatate. Se asaza un sfert din umplutura de-a lungul partii rotunjite a foii si se ruleaza (se obtine un rulou de cca. 2 cm diametru). Se lipeste marginea cu putin ou batut. Se prajesc cele 4 rulouri in ulei, se scurg bine si se taie in bucati de 5-6 cm lungime.