Furnici in copac

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / paste
Furnici in copac
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Este o masa simpla si satioasa, preparata cu taitei si carne tocata. Numele i-a fost dat, se crede, din cauza ca bucatelele de carne adera la taitei si arata ca o armata de furnici in miscare. Taiteii folositi aici sunt taitei uscati, din fasole mung si trebuie doar inmuiati sau prajiti ca sa fie gata de consumat. Se rup usor, asa ca trebuie manuiti cu grija.
stelute
Ingrediente : 55 g carne de vita tocata 55 g carne de porc tocata 1 lingura sos de soia light 1/4 lingurita sare 1 lingura ulei de alune 1 lingura pasta de fasole si ardei iute 1 lingurita sos de soia dark 175 ml zeama de carne fierbinte (sau supa preparata cu cubulete de concentrat) 140 g taitei de fasole soia, inmuiati in apa calda 20 de minute, bine scursi 2 cepe verzi, tocate marunt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 3-4 portii Durata : 0 ore 22 minute
Indicatii :

Se combina cele doua feluri de carne tocata cu 1 lingurita sos de soia light si cu sare.
Intr-un wok fierbinte, se incinge uleiul si se prajeste carnea pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga pasta de fasole si ardei iute si se amesteca rapid. Se adauga sosul de soia dark.
Se toarna in wok zeama de carne, taiteii si sosul de soia light ramas. Se acopera wok-ul si se fierb ingredientele 8-10 minute, pana ce wok-ul este destul de uscat. Se scutura vasul, dar nu se mai amesteca. Se adauga ceapa verde, se amesteca rapid si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.