deserturi / fursecuri si piscoturi
Fursecuri cu coaja de nucsoara
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 cana zahar
1/2 cana unt la temperatura camerei
1 ou
1/4 cana lapte
1/2 lingurita de vanilie
2 1/4 cana faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita coaja de nucsoara macinata
1/2 lingurita sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
americana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
18 fursecuri
Durata :
1 ore 30 minute
Indicatii :
Se amesteca untul cu zahar. Se adauga oul, laptele si vanilia; se bate bine amestecul.
Se adauga faina, praful de copt, coaja de nucsoara si sarea si se amesteca bine, pana rezulta o mixtura cremoasa. Se imparte aceasta mixtura in doua. Se acopera si se raceste 1 ora.
Pe o suprafata presarata cu faina se ruleaza fiecare jumatate de mixtura intr-o foaie de 4-5 mm grosime. Se taie aluatul cu forme de fursecuri.
Se coace la cuptor, pe o tava (fara a o unge cu ulei sau grasime!), 7-8 minute la 210 °C.