In Maroc, aceste fursecuri fac parte dintr-o categorie de dulciuri cunoscute sub numele de ghriba. Fursecurile ghriba sunt de doua feluri: brune, ca acestea, si albe care sunt numite m’soussa.
Ingrediente :
1 kg migdale
150 g zahar
4 oua
1/2 lingurita de cuisoare macinate
3 1/2 linguri de praf de copt
1/4 lingurita de extract de vanilie
1 lingurita de scortisoara, macinata
250 g zahar pudra + o cantitate pentru finisat
Bucatarie etnica :
marocana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 35 minute
Indicatii :
Se intind migdalele, cu coji cu tot, pe o tava de copt. Se prajesc 5 minute in cuptor. Se pun 900 g dintre ele intr-un procesor si se toaca, in timp ce restul se pastreaza pentru ornat. Se pune zaharul intr-un castron mare. Se sparg ouala si se adauga in castron impreuna cu cuisoarele. Se adauga praful de copt, extractul de vanilie si scortisoara. Se bate bine ingredientele cu un tel. Se adauga migdalele prajite si macinate si se framanta cu mainile mixtura pana se obtine un aluat omogen. Se modeleaza mici portiuni de aluat, folosind mainile, sub forma unor bilute mici. Se aplatizeaza putin. Se preseaza o parte a bilei in zahar pudra. In centrul fiecarei bile, pe suprafata cu zahar, se infige cate o migdala, dintre cele puse deoparte. Se pun fursecurile pe o tava de copt unsa cu putin ulei si se coc 10 minute la 140°C.