Fursecuri cu nuca

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / fursecuri si piscoturi
Fursecuri cu nuca
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Se servesc de obicei de Craciun, invelite fiecare in mici patrate de hartie viu colorata, adesea transformate in mici cadouri.
stelute
Ingrediente : 120 g untura moale 125 g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 150 g faina 75 g nuci tocate 2 lingurite scortisoara macinata
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 24 bucati Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 190 °C. Se pune untura intr-un castron mare si se bate pana ce se face pufoasa. Se adauga, treptat, 75 g zahar pudra, apoi esenta de vanilie, si se amesteca bine.
Se adauga faina cu mana, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Nu fiti tentati sa folositi o lingura, caci mixtura se va face prea lipicioasa. Se adauga nucile si se amesteca cu grija.
Se imparte aluatul in 24 de bucati egale si fiecare se modeleaza ca o bile; se asaza, spatiate, pe o tava de copt. Se preseaza putin cu palma, pana capata o forma de disc. Se coc 10-15 minute, pana ce se rumenesc, rotind tava la jumatatea acestui interval de timp, ca sa asiguram o coacere uniforma. Se racesc fursecurile pe un grilaj metalic.
Se pune zaharul ramas intr-un castron si se amesteca cu scortisoara macinata. Se adauga in castron cateva fursecuri odata, amestecandu-le in zahar pana sunt uniform acoperite. Se scutura excesul de zahar. Se servesc fursecurile ambalate in ucatele de hartie viu colorata, alaturi de o cana cu ciocolata fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.