Fursecuri de nunta

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / fursecuri si piscoturi
Fursecuri de nunta
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Aproape ascunse sub stratul de zahar pudra, aceste fursecuri sunt, in mod traditional, servite la nunti.
stelute
Ingrediente : 225 g unt la temperatura camerei 175 g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 300 g faina de grau 1 varf de sare 150 g nuci pecan, tocate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 30 bucati Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 190 °C. Se bate untul pana ce se face pufos, apoi se incorporeaza 115 g de zahar pudra si esenta de vanilie.
Se adauga la mixtura de mai sus sarea si faina, aceasta din urma treptat, cate o lingura, pana se obtine un aluat. Se adauga atunci si nucile pecan si restul de faina. Se framanta aluatul pana se face elastic, apoi se imparte in 30 de parti egale care se ruleaza sub forma unei bile. Se asaza pe o tava de copt, cu 5 cm spatiu intre ele. Se preseaza fiecare bile cu degetul mare, ca sa se aplatizeze putin.
Se coc fursecurile 10-15 minute, pana ce incep sa se rumeneasca. Se racesc pe tava de copt timp de 10 minute, apoi se transfera pe un grilaj metalic, ca sa se raceasca complet.
Se pune zaharul pudra ramas intr-un castron, se adauga cateva fursecuri si se amesteca in zahar pana ce sunt complet acoperiti. Se repeta operatia pana ce toate fursecurile sunt pudrate. Se pot servi imediat, sau se pot pastra intr-un container inchis ermetic pana ce sunt serviti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.