Gai ping – Frigarui de lemongrass cu carne de pui tocata

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Gai ping – Frigarui de lemongrass cu carne de pui tocata
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g carne tocata de pui 1 ceapa, tocata marunt 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 2 linguri de pasta de curry rosu (vezi reteta mai jos) 1 lingurita de zahar de palmier, sau zahar brun 1 lingurita de boabe de coriandru, macinate 1 lingurita de seminte de chimen, macinate 1 albus de ou 8 tulpini de lemongrass orez fiert, presarat cu ceapa verde tocata, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron carnea tocata de pui cu ceapa, ardei iute, pasta de curry si zahar. Se obtine o pasta groasa si omogena. Se adauga coriandrul, chimenul si albusul de ou si se amesteca din nou.
Se imparte mixtura in 8 portii egale. Fiecare portie se strange in jurul unei tulpini de lemongrass. Se aranjeaza frigaruile pe o tava de copt si se gatesc pe gratar, sau sub grill-ul cuptorului, intorcandu-le frecvent, pana ce sunt facute si rumenite.
Se servesc fierbinti, alaturi de orez fiert presarat cu ceapa verde tocata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.