Gai Yang – Pui la gratar

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Gai Yang – Pui la gratar
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 litru se bulion de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 8 pulpe superioare de pui 1 lingura de suc de limeta 2 catei de usturoi, pisati 2 linguri de sos de soia 1 lingura de sos de peste 2 linguri de sos de ardei iuti orez fiert, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 3 ore 30 minute
Indicatii :

Se da bulionul in clocot, intr-un wok mare. Se adauga pulpele de pui si se fierb 8-10 minute, pana ce sunt facute. Se scot cu o spumiera si se pun deoparte, sa se raceasca.

Se pun pulpele racite intr-un platou adanc. Se combina intr-un castronel sucul de limeta cu usturoi, sos de soia, sos de peste si sos iute. Se toarna mixtura peste pulpele de pui care se intorc, ca sa fie acoperite uniform cu marinada. Se acopera platoul cu film alimentar si se pune in frigider, pentru cel putin 2-3 ore.

Se gatesc pulpele de pui pe carbuni, pe gratar de fonta, sau sub grill-ul din cuptor, intorcandu/le frecvent si ungandu-le de fiecare data cu marinada. Dupa 8-10 minute, ar trebui sa fie bine rumenite si crocante. Se servesc fierbinti, alaturi de orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.