Gaina in sos de alune

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Gaina in sos de alune
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 ardei iuti mari, uscati (de tip anchos, cu iuteala medie) 1 gaina 1 litru de zeama de carne de gaina 1 ceapa taiata in patru 1 ardei iute rosu, proaspat, curatat de seminte si taiat rondele 2 catei de usturoi, taiati in jumatate 80 g alune nesarate 1 lingura de ulei sare cativa ardei iuti, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Ardeii se inmoaie 1-2 ore in apa calda. Apoi se indeparteaza samburii si se taie in bucati mici.
Gaina se imparte in 4, se pune intr-o oala si se fierbe impreuna cu supa de gaina si ceapa aproximativ 45 de minute pana cand se fragezeste. Se scoate, se strecoara supa si se pastreaza.
Se face un piure de alune, ardei iute inmuiat, rondele de ardei iute proaspat, usturoi si putina apa din cea in care s-au inmuiat ardeii. Acesta se prajeste putin in ulei incins. Se adauga apoi 300 ml din supa de pui strecurata. Se amesteca totul bine si se potriveste de sare.
Gaina se pune in sos si se lasa sa fiarba inca aproximativ 10 minute. Carnea se serveste impreuna cu sosul si se orneaza cu ardeii iuti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.