Gaina Veracruz

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Gaina Veracruz
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 gaina, circa 2 kg sare 2-3 linguri de ulei 1 ceapa, tocata marunt 3 catei de usturoi, pisati 1 ardei iute verde, curatat de seminte, taiat rondele 4 rosii, taiate cubulete piper negru, macinat 1 lingurita de chimen 1/4 lingurita de praf de sofran 150 ml supa de gaina 1-2 linguri de otet 1 lingura de capere tocate 60 g masline verzi fara sambure, tocate 40 g migdale macinate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Gaina se taie in 4, se freaca cu sare si se prajeste intr-o cratita in ulei incins. Se scoate apoi si se opreste si o lingura de ulei din cratita.
Se prajesc ceapa, usturoiul si ardeiul iute in cratita, in restul de ulei, aproximativ 5 minute. Se adauga rosiile si se mai lasa cateva minute. Se adauga sare, piper, chimen si sofran.
Gaina se pune din nou in tigaie, se toarna supa si otet si se fierbe 20 de minute.
Maslinele si caperele se pun in cratita. Totul se lasa alte 20 de minute sa fiarba pana ce carnea devine moale.
Migdalele se incorporeaza in sos si se mai da in foc inca o data. Partile de gaina se asaza pe farfurii si se orneaza dupa preferinta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.