Galopoula yemisti - Curcan umplut

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Galopoula yemisti - Curcan umplut
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 curcan intreg de 5 kg 1/2 kg castane 1/2 pachet unt 500 g carne tocata (amestec porc si vita) 1 ceapa medie tocata 3 cm rulou de scortisoara 4 cuisoare macinate 1/2 cana vin alb sec 1/2 cana stafide 2 linguri migdale 1/4 cana orez sare, dupa gust piper negru, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8-10 portii Durata : 4 ore 30 minute
Indicatii :

Se topeste untul intr-o cratita si se prajeste carnea tocata impreuna cu ceapa si ficatul pasarii tocat marunt. Se adauga castanele, scortisoara, cuisoarele, sarea, piperul, stafidele si migdalele. Se stropeste totul cu vin. Se adauga apoi putina apa si orezul. Se acopera si se gateste la foc mic cca. 30 de minute.
Se umple curcanul cu cea mai mare parte din continutul cratitei si se coase. Se asaza pe o tava de cuptor si se coace 3-4 ore la 170 °C.
Se serveste alaturi de restul umpluturii.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.