Galuste de cartofi

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Galuste de cartofi
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1,5 kg cartofi fierti, curatati si taiati cubulete 1/2 lamaie, coaja rasa de la 1 lingurita de zahar 1/2 lingurita de scortisoara pudra 5 oua 50 g semolina fina ulei, pentru prajit 1 ceapa data prin razatoare 1 kg carne de vita, tocata 1 lingurita de ulei de masline 1/2 legatura de patrunjel, tocat 2 foi de dafin 1/2 lingurita de coaja de nucsoara, macinata 1/2 lingurita de nucsoara, macinata 1/2 lingurita de firisoare de sofran sare piper negru proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si adanca. Se adauga carnea tocata si se toarna apa, cat s-o acopere. Se adauga patrunjelul, ceapa, foile de dafin, nucsoara, coaja de nucsoara si sofranul. Se asezoneaza cu sare si piper. Se gateste la foc mediu pana ce se evapora apa.
Se sfarama cartofii fierti. Se adauga coaja de lamaie, zaharul si scortisoara. Se framanta mixtura cu mainile. Se fierb 2 oua in apa cu sare, se decojesc si se pun deoparte.
Folosind mainile, se modeleaza mingiute din mixtura de cartofi si apoi se fac adancituri in acestea, ca sa se obtina o concavitate semi-sferica.
Se toaca ouale fierte. Se umplu concavitatile cu mixtura de carne de vita si se pune cate o bucatica de ou deasupra. Se modeleaza semi-sferele de cartofi in forma conica.
Se sparge restul de 3 oua si se bate. Se inmoaie gogosile de cartofi in ou, apoi se tavalesc prin semolina. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajesc gogosile pana ce se rumenesc. Se servesc fiecare separat, intr-un castronel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.