Galusti cu branza si prune

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Galusti cu branza si prune
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cani branza de vaci 500 g prune proaspete, sau din compot 4 oua 1/2 cana pesmet 1/2 cana pesmet prajit in 4 linguri de unt 1/2 cana zahar + 2 linguri 1/2 lingurita scortisoara macinata 1 lingura rom 1 lingura zeama de lamaie 1/4 lingurita sare 1 lingurita extract de vanilie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se scurge bine branza de vaci si se amesteca, intr-un castron, cu oua, pesmet, 1/2 cana zahar, sare si vanilie. Se lasa apoi sa stea 45 de minute.
Se modeleaza apoi, cu mainile ude, mici galusti. Se imerseaza galustile in apa clocotita cu putina sare si se micsoreaza flacara; se fierb incet, cca. 10 minute. Se scot apoi galustile cu o spumiera si se tavalesc prin pesmetul prajit in unt.
Prunele se spala, se despica pe lungime, se scot samburii si se calesc intr-o tigaie mica impreuna cu 2 linguri zahar, scortisoara, rom si zeama de lamaie.
Se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.