Galusti cu caise

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Galusti cu caise
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg cartofi fierti, curatati de coaja, sfaramati sare 1/2 cana faina 2 linguri semolina 1/2 lamaie, coaja rasa de la 2 linguri unt 2 galbenusuri de ou 500 g caise proaspete (sau din cutie), fara samburi cuburi de zahar 8 linguri unt amestecat cu zahar 1/2 cana pesmet
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se amesteca cartofii cu sare, faina, semolina, unt si galbenusuri de ou, pana se formeaza un aluat moale. Se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Se prepara caisele inlocuind samburii cu 1/2 cub de zahar.
Aluatul se ruleaza intr-un sul cu grosimea de 6-7 cm, din care se taie felii de 1-2 cm grosime. Se aplatizeaza fiecare felie si se asaza cate o caisa in mijlocul ei. Se inveleste caisa in aluat si se rostogoleste in palme ca sa formeze o bila.
Se lasa sa cada cu grija galustile in 2 litri de apa cu putina sare. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet timp de 8-10 minute.
Intre timp, se rumeneste pesmetul in unt topit.
Se scot galustele cu o spumiera si se tavalesc prin pesmet. Se presara cu zahar pudra si se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.