Garnitura de orez Basmati cu curcuma

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Garnitura de orez Basmati cu curcuma
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cana orez Basmati 1/2 lingurita curcuma pudra 1 lingura ulei de arahide (porumb) 1/4 lingurita sare 2 1/2 cani apa 1 morcov dat prin razatoare (optional) 2 linguri de mazare verde (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 2-4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se pune orezul intr-o sita; sita se asaza pe o oala potrivita ca marime in asa fel ca sita sa intre in oala, sprijinindu-se pe marginile ei. Se spala orezul de smidon, sub jet de apa, frecandu-l cu mana. Cand oala de sub sita se umple, se ridica sita si se varsa apa in chiuveta. Se repeta operatia de 4-5 ori.
Se umpla oala cu apa astfel incat orezul din sita sa fie acoperit cu lichid. Se lasa la inmuiat 30 de minute, se ridica sita din apa, se varsa apa din oala. Orezul se lasa la scurs cca. 10 minute.
Se pun intr-o oala 2 cani apa, sarea si curcuma si se amesteca bine. Se adauga orezul, razatura de morcov si boabele de mazare si se pune pe foc. Se da in clocot, se micsoreaza flacara la minimul posibil, se acopera oala si se lasa sa fiarba incet de tot, cca. 10-15 minute. Atentie, nu se ridica capacul si, mai ales, nu se amesteca!
Dupa ce a trecut timpul, se inchide flacara si se lasa oala sa stea, acoperita, inca 10-15 minute. Inainte de a servi orezul, se afaneaza cu o furculita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.