Garnitura de orez Basmati

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Garnitura de orez Basmati
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cana orez Basmati 2 cani apa 1 lingura ulei de arahide (porumb) 1/4 lingurita sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 2-4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se pune orezul intr-o sita; sita se asaza pe o oala potrivita ca marime, in asa fel ca sita sa intre in oala, sprijinindu-se pe marginile ei. Se spala orezul de amidon, sub jet de apa, frecandu-l cu mana. Cand oala de sub sita se umple, se ridica sita si se varsa apa in chiuveta. Se repeta operatia de 4-5 ori pana cand apa ramane curata.
Se umpla oala cu apa astfel incat orezul din sita sa fie acoperit cu lichid. Se lasa la inmuiat 30 de minute; dupa aceea, se ridica sita din apa, se varsa apa din oala. Orezul se lasa la scurs cca. 10-15 minute.
Se pun intr-o oala 2 cani apa, uleiul si sarea si se amesteca bine. Se adauga orezul, se amesteca si se pune pe foc. Se da in clocot, se micsoreaza flacara la minimul posibil, se acopera oala si se lasa sa fiarba incet de tot, cca. 12 minute.
Atentie, nu se ridica capacul si, mai ales, nu se amesteca!
Dupa ce a trecut timpul, se inchide flacara si se lasa oala sa stea, acoperita, inca 10-15 minute. Dupa ce a expirat acest timp, se ridica capacul si se afaneaza orezul cu o furculita.
Boabele trebuie sa fie fragede, nelipicioase si lungi de 8-12 mm.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.