Ghiveci condimentat

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Ghiveci condimentat
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Se pot folosi orice legume de sezon, dar combinatia prezentata mai jos este ideala ca gust, textura si culoare.
stelute
Ingrediente : 300 ml ulei 1 lingurita seminte de mustar 1 lingurita seminte de ceapa 1 lingurita seminte de chimion 3-4 frunze de curry, tocate 500 g ceapa, tocata marunt 3 rosii medii, tocate 1/2 ardei gras verde, taiat rondele 1/2 ardei gras rosu, taiat rondele 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catel de usturoi, pisat 1 lingurita boia iute 1/2 lingurita curcuma 1 lingurita sare 500 ml apa 2 cartofi medii, curatati si taiati bucatele 1/2 conopida, taiata bucatele 4 morcovi medii, taiati rondele 3 ardei iuti verzi, tocati marunt frunze proaspete de coriandru, tocate 1 lingura suc de lamaie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga semintele de mustar, ceapa si chimion si frunzele de curry; se prajesc condimentele pana ce incep sa se rumeneasca.
Se adauga ceapa si se prajeste la foc mediu, pana ce se rumeneste.
Se adauga rosiile si ardeii grasi si se gatesc 5 minute impreuna cu celelalte ingrediente din cratita.
Se adauga ghimbir, usturoi, boia, curcuma si sare; se amesteca bine. Se adauga 300 ml apa, se acopera cratita si se fierb ingredientele 10-12 minute, amestecand ocazional.
Se adauga cartofii, conopida, ardeii iuti verzi si frunzele de coriandru; se gatesc 5 minute, amestecand ocazional.
Se adauga rsetul de apa si sucul de lamaie; se amesteca. Se acopera cratrita si se fierbe mancarea 15 minute, amestecand ocazional.
Se transfera vegetalele pe farfurii individuale si se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.