Ghriba cu nuci

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Ghriba cu nuci
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
La oricare masa festiva marocana, ghriba figureaza negresit printre cele vreo 20 de prajiturele si dulciuri oferite oaspetilor. Ghriba cu nuci sau migdale, figureaza printre cele mai pretuite tratatii si se ofera doar oaspetilor cu adevarat pretuiti.
stelute
Ingrediente : 1,2 kg mieji de nuca, jumatati 4 albusuri de ou 250 g zahar 1 lingura de unt, moale 1 lingurita de scortisoara, macinata 1/2 lingurita de extract de vanilie ulei, pentru uns
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se proceseaza intr-un blender circa 1 kg dintre miejii de nuca. Restul se pastreaza intregi, pentru ornat.
Se pun intr-un castron ouale si zaharul si se bat pana ce mixtura se albeste. Se rastoarna mixtura pe un platou mare, se adauga untul, scortisoara, extractul de vanilie si nucile tocate. Se framanta amestecul cu mana pana ce se obtine o pasta omogena.
Se iau mici portii din aceasta pasta si se modeleaza, cu mainile, sub forma unor bilute de 2-3 cm diametru.
Se garniseste fiecare biluta cu o jumatate de miez de nuca, dintre cei pastrati intregi.
Se pun ghriba pe o tava de copt unsa cu putin ulei si se coc 10 minute, in cuptor, la 180 °C.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.