Ghriba Homs - Piscoturi din naut

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Ghriba Homs - Piscoturi din naut
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ghriba homs este un produs de patiserie foarte popular in Tunisia (homs inseamna naut).
stelute
Ingrediente : 150 g unt 80 g faina 250 g faina din boabe de naut 100 g zahar tos 1 lingura de ulei vegetal
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se topeste untul intr-o cratita, la foc mic. Se scurge apa. Se rumeneste untul pana ce capata culoarea nucii (atentie totusi, nu trebuie sa se arda).
Se cern separat faina, faina de naut si zaharul.
Se toarna untul intr-un castron, apoi se incorporeaza treptat cele doua feluri de faina si zaharul. Se continua cu framantatul mixturii, pana ce se obtine un aluat consistent, putin sfaramicios. Se foloseste caldura palmelor pentru a incalzi aluatul.
Se pune aluatul pe masa de bucatarie si se ruleaza cu palmele, modelandu-l sub forma unor tubulete de 15 mm diametru. Se taie tubuletele cu un cutit, pe diagonala, in bucati de 5-6 cm lungime. Acestea sunt ghriba; ele se asaza pe o tava de copt unsa cu putin unt sau ulei. Se racesc in frigider timp de 30 de minute, apoi se dau la cuptor, la 130 °C, timp de 15-20 de minute.
Se lasa sa se raceasca, apoi se aranjeaza pe un platou si se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.