Gimbop - Sushi coreean

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Gimbop - Sushi coreean
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Gimbop este unul dintre cele mai populare feluri de mancare coreene. La prima vedere, seamana bine cu japonezul sushi, dar exista diferente. Sushi-ul are un numar minim de ingrediente, contine sashimi (peste crud) si se mananca impreuna cu pasta iute de wasabi. Gimbop nu contine peste crud, foloseste mai multe ingrediente si nu are nevoie de wasabi.
stelute
Ingrediente : 1 legatura de spanac, fiert in aburi 2 morcovi, taiati in fasii lungi 1 gogosar murat, taiat fasii 2 linguri otet 1 lingura zahar 1 bucata sunca, taiata fasii lungi si fripta 1 ou, facut omleta si taiat fasii lungi si subtiri 3 cani orez fiert 1 lingura seminte de susan 2 lingurite ulei de susan 1 pachet de foi de alge, prajite sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : coreeana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se stir-fry (prajire rapida, la foc iute, cu amestecare aproape continua) morcovul, cu sare si piper.
Se combina gogosarul cu otet si zahar.
Se amesteca orezul cu semintele de susan si uleiul de susan.
Se asaza o foaie de alge, se pune orez pe jumatate din fasie si se adauga spanac, 1 fasie de morcov, una de gogosar, una de sunca si una de ou peste orez. Se ruleaza foaia alga si se strange tare.
Se ung mainile cu putin ulei de susan si se freaca rulourile obtinute. Se unge cu ulei si cutitul cu care se taie ruloul. Se obtin felii de cca. 2 cm grosime.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.