Gnaouia - Miel cu bame

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Gnaouia - Miel cu bame
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este una dintre retetele considerate a apartine patrimoniului gastronomic al Tunisiei. Este simpla, perfect asezonata si extrem de gustoasa.
stelute
Ingrediente : 600 g pulpa de miel 50 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 3 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingurita de pasta de rosii 1 lingurita de pasta harissa (vezi reteta mai jos), sau pasta de ardei iute 1 lingurita de boia de ardei dulce 1 lingurita de seminte de chimen 200 g bame, curatate de codite si spalate bine 4 ardei iuti sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se curata carnea de grasime si os si se taia bucatele. Se rumeneste rapid in ulei de masline, intr-o cratita. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se adauga ceapa si usturoiul si se amesteca bine, la foc mediu.
Se adauga pasta de rosii si harissa, apoi boiaua si semintele de chimen. Se amesteca bine si se adauga 3 1/2 cani apa. Se acopera cratita si se fierbe 1 ora.
Se adauga apoi bamele si ardeii iuti. Se fierbe totul 15 minute, apoi se scot ardeii.
Se serveste carnea cu bame si sos, ardeii fiind pusi separat, intr-un castronel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.