Gogosele din semolina

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Gogosele din semolina
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g semolina 150 g zahar 1 pachetel praf de copt 2 oua intregi 1 albus de ou 1/2 lingurita extract de vanilie 40 g unt 1/2 lingurita ulei de masline
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se bat 2 galbenusuri impreuna cu 100 g zahar, pana ce se obtine o mixtura cremoasa.
Se dizolva praful de copt in putina apa calduta si se topeste untul.
Se bat 3 albusuri de ou pana ce se intaresc, apoi se adauga treptat praful de copt, untul, uleiul de masline si extractul de vanilie.
Se adauga semolina la mixtura de albusuri de ou si se amesteca pana ce se omogenizeaza bine si se obtine un aluat.
Se modeleaza cu mana bile de dimensiunea unei nuci, se tavalesc prin restul de zahar si se asaza pe o tava de copt unsa cu putin unt sau ulei. Se da tava la cuptor la 180 °C, timp de 20 de minute. Gogoselele se servesc caldute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.