Gogosele prajite, cu sirop

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Gogosele prajite, cu sirop
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Este unul dintre deserturile indiene cele mai populare. Aroma minunata a acestei re’ete este dat[ de apa de trandafiri.
stelute
Ingrediente : 5 linguri de lapte praf 1 1/2 lingura de faina 1 lingurita de praf de copt 1 1/2 lingura de unt, topit 1 ou mediu, batut 1 lingurita de lapte, pentru amestecat (daca este nevoie) 10 linguri de ghee (sau unt) 3 1/4 cani cu apa 8 linguri de zahar 2 pastai de cardamom verde, boabele pisate de la 1/4 lingurita cu firisoare de sofran 2 linguri de apa de trandafiri
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se pun intr-un castron laptele praf, faina si praful de copt. Se adauga oul batut si untul topit si se amesteca bine, cu o furculita (in acest stadiu se adauga 1 lingurita de lapte, daca este nevoie), pana se formeaza un aluat moale.
Se imparte aluatul in 12 bucati mici si se modeleaza fiecare portie, intre palme, ca sa ia forma unei bile.
Se incinge ghee intr-o tigaie mare si adanca. Se micsoreaza flacara si se prajesc bilele de aluat, cate 3-4 odata, intorcandu-le adesea cu o spumiera, pana ce se rumenesc uniform. Se scot gogoselele din tigaie si se asaza pe un platou adanc.
Pentru a prepara siropul, se fierbe apa cu zahar timp de 7-10 minute, intr-o cratita. Se adauga cardamomul si sofranul sis e amesteca bine. Se toarna acest sirop peste gogosele.
In final, se toarna peste gogosele apa de trandafiri. Se lasa gogoselele sa se inmoaie 10 minute, apoi se servesc. Sunt la fel de bune si calde, si reci.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.