Gogosi prajite

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Gogosi prajite
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Sunt foarte populare in Guyana si in zona Caraibelor unde sunt numite, simplu, copturi. Se servesc de obicei cu peste sarat sau fript, dar se pot manca si unse cu unt sau dulceata, sau cu branza.
stelute
Ingrediente : 450 g faina care creste singura 2 lingurite zahar 1/2 lingurita sare 300 ml lapte ulei, pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : guyaneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 gogosi Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se cern faina, zaharul si sarea intr-un castron mare. Se face o adancitura in centru si se adauga laptele, treptat, amestecand dupa fiecare adaugire, pana ce se obtine un aluat omogen.
Se imparte aluatul in 10 bile, framantand-o pe fiecare cu mainile presarate cu faina. Se preseaza incet ca sa atinga diametrul de 3-8 cm.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie neaderenta, la foc mediu. Se pun jumatate din gogosi in tigaie, se micsoreaza flacara si se prajesc circa 15 minute, intorcandu-le o data.
Se asaza gogosile 1-2 minute astfel ca sa se prajeasca si pe muchii, dupa care se scot din tigaie si se scurg de ulei pe prosoape de hartie. Se servesc imediat, cat sunt calde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.