Gogosi tiroleze

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Gogosi tiroleze
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cani faina 1/2 cana lapte caldut 1/2 pachet drojdie 1 lingura zahar 3 galbenusuri de ou 3-4 linguri unt moale 1/2 lamaie, coaja rasa de la 1 cana lapte ulei pentru prajit gem de fructe 2 linguri zahar pudra
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se cerne faina intr-un castron; se face in centru o adancitura. Se marunteste drojdia in adancitura si se amesteca cu o parte din lapte si 1 lingura de zahar. Se amesteca totul bine. Se acopera vasul si se lasa sa creasca 30 de minute, la cald.
Se adauga galbenusurile, untul, coaja de lamaie si restul de lapte caldut si se amesteca bine cu aluatul. Se framanta pana ce este omogen si nu se mai lipeate de peretii castronului. Se lasa sa creasca inca 15-20 de minute.
Se intinde aluatul, pe masa de bucatarie presarata cu faina, sub forma unei foi. Se taie in portii egale si se modeleaza bile; se lasa sa creasca alte 10 minute.
Se incinge uleiul pentru prajit. Se intind bilele de aluat cu degetele, ca sa formezeo adancitura in mijloc. Se prajesc in ulei, intorcandu-se o data. Gogosile se prajesc in transe, nu trebuie puse la prajit prea multe deodata.
Se scurg de ulei pe prosoape de hartie si se lasa sa se raceasca. Se umple adancitura din mijloc cu gem si se pudreaza cu zahar.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.