Gratar simplu argentinian

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Gratar simplu argentinian
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Umezirea regulata cu saramura pastreaza carnea suculenta si frageda.
stelute
Ingrediente : 50 g sare grunjoasa 200 ml apa calda 6 carnati de porc 1 kg bucati de coaste de vita 1 kg capac de pulpa de vita, o singura bucata salata verde, pentru servit salsa de rosii (vezi reteta mai jos), pentru servit paine cu coaja crocanta, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : argentiniana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 3 ore 0 minute
Indicatii :

Intr-un castron, se dizolva sarea in apa calda. Se lasa sa se raceasca solutia obtinuta.
Se pregateste gratarul. Daca se foloseste unul cu carbuni, se aprinde cu circa 40 de minute inainte de a incepe gatitul. Se asteapta pana cand carbunii nu mai sunt rosii, ci acoperiti cu cenusa alba. Ocazional, se mai adauga carbuni pentru a mentine temperatura.
Se incepe cu carnatii, gatitul lor putand dura 15-20 de minute, functie de grosime. Odata fripti pe toate partile, se taie rondele groase si se aranjeaza pe un platou. Se lasa mesenii sa se serveasca singuri cat timp se gateste restul de carne.
Coastele se pun pe gratar cu partea cu os in jos. Se frig 15 minute, se intorc, se unge partea deja fripta cu saramura si se frig alte 25-30 de minute. Se taie bucati si se pun pe platou. Din nou, se lasa mesenii sa se serveasca singuri cat timp se gateste pulpa.
Se pune pe gratar intreaga bucata de pulpa si se frige 5 minute, apoi se intoarce si se unge cu saramura pe partea rumenita. Se continua intorcand si umezind carnea inca 20-25 de minute, pana ce este facuta si rumenita uniform. Se lasa carnea 5 minute, la odihna, apoi se feliaza si se serveste cu salata, salsa si paine.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salsa de rosii
Ingrediente : 1 ceapa mica, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, tocati marunt 500 g rosii curatate si tocate 2 linguri frunze de coriandru (sau de patrunjel) tocate sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca, intr-un castron mare, ceapa si usturoiul cu rosiile si frunzele de coriandru. Se potriveste de sare si piper.