Gratin de rosii, praz si dovleac

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Gratin de rosii, praz si dovleac
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este o mancare plina de culoare si de gust, minunata toamna, la prepararea careia se poate folosi orice fel de dovleac.
stelute
Ingrediente : 500 g dovleac curatat de coaja si seminte, taiat feliute de 1 cm grosime 4 linguri ulei de masline 500 g praz, feliat mai gros pe diagonala 700 g rosii, decojite si taiata rondele mai groase 1 lingurita seminte de chimen prajite 300-400 ml smantana 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 1 catel de usturoi tocat marunt 1 lingura frunze de menta tocate 2 linguri patrunjel tocat 4 linguri pesmet sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se fierb feliutele de dovleac 10 minute, in apa cu putina sare.
Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie si se caleste prazul 5-6 minute, la foc mediu, pana ce incepe sa se coloreze putin. Feliile de praz trebuie pastrate, pe cat posibil, intacte.
Se incalzeste cuptorul la 190 °C.
Se asaza, intr-un platou de portelan, feliutele de dovleac, prazul si rondelele de rosie, asezandu-le pe randuri. Se asezoneaza cu sare, piper si chimen.
Se toarna smantana intr-o craticioara si se adauga ardeiul iute si usturoiul tocat. Se da smantana in clocot, la foc mic, apoi se adauga menta. Se toarna mixtura peste legumele din platoul de portelan, raspandind-o cat mai uniform; se racaie peretii craticioarei cu o spatula, ca sa se adune toata smantana.
Se gateste la cuptor 50-55 de minute, pana ce gratinul fierbe si s-a rumenit putin. Se presara deasupra legumelor pesmetul si patrunjelul, dupa care se stropeste cu uleiul ramas. Se mai da la cuptor, alte 15-20 de minute, pana ce pesmetul s-a rumenit.
Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.