Grillades - Carne de vita in sos aromat

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Grillades - Carne de vita in sos aromat
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg carne de vita (sau vitel), taiata felii de 1 cm grosime 1 ceapa mare, feliata subtire 3 catei de usturoi tocati 1 ardei gras verde, mic, tocat marunt 2 rosii decojite si tocate 2 linguri patrunjel proaspat, tocat 1/2 lingurita cimbru uscat sos Tobasco, dupa gust 3/4 cana faina 4 linguri ulei vegetal sare piper negru proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se asezoneaza carnea cu sare si piper, apoi se da prin faina; se scutura de excesul de faina.
Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu, si se rumeneste carnea putin, cca. 3 minute pe fiecare parte, apoi se scurge de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se face un roux (rantas creol) in aceeasi tigaie cu 2 linguri de faina si restul de ulei, amestecand. Se tine pe foc 20-25 de minute, amestecand frecvent, pana capata o culoare bruna. Se adauga 1 1/2 cana apa, ceapa, usturoiul, ardeiul, rosiile, 1 lingura de patrunjel, cimbrul si sos Tobasco (atentie, este foarte iute, se pune cate putin si se gusta pana se atinge iuteala dorita) si se fierbe incet pana se ingroasa sosul (cca. 15 minute).
Se readuce carnea in tigaie, se acopera si se fierbe inabusit 1 ora (daca se foloseste carne de vitel, doar 45 de minute), pana ce carnea este frageda.
Se orneaza cu restul de patrunjel tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.