Gris cu stafide

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Gris cu stafide
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Nu folositi mai multe cuisoare, caci aroma lor este puternica si ar putea deveni suparatoare. pastaile de cardamom se pot desface partial inainte de a fi adaugate in cratita, pentru un plus de aroma.
stelute
Ingrediente : 6 linguri de ghee (sau unt) 3 cuisoare intregi 3 pastai de cardamom 8 linguri de gris 1/2 lingurita de sofran 1/2 cana cu stafide sultana 10 linguri de zahar 1 1/4 cana cu apa 1 1/4 cana cu lapte smantana, pentru servit 1/2 cana cu miez de nuca de cocos, deshidratat si apoi prajit rapid, pentru decor 1/4 cana cu migdale tocate, pentru decor 1/4 cana cu boabe de fistic, inmuiate in apa si tocate, pentru decor (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se topeste ghee-ul intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga cuisoarele si cardamomul, se micsoreaza focul si se amesteca bine timp de 30 de secunde.
Se adauga grisul, anestecand continuu, pana ce se inchide putin la culoare. Se adauga apa si laptele si se gateste mixtura pana ce grisul se inmoaie. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa.
Se ia cratita de pe foc si se transfera mixtura intr-un castron.
Se decoreaza cu miez de nuca de cocos, migdale si fistic. Desertul se serveste stropit cu smantana.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.