Gu lo gai - Pui dulce-acrisor

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Gu lo gai - Pui dulce-acrisor
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai curand cu pestele, decat cu carnea si, de fapt, prepara sosul in alt fel. Totusi, aceasta reteta cantoneza, atat cu carne de porc cat si cu carne de pui, este extrem de populara in Occident.
stelute
Ingrediente : 450 g carne de pui taiata cubulete 5 linguri ulei de alune 1/2 lingurita usturoi tocat 1/2 lingurita radacina proaspata de ghimbir tocata 1 ardei gras verde, tocat 1 ceapa, tocata 1 morcov taiat rondele subtiri 1 1/2 lingurita ulei de susan 1 lingura ceapa verde tocata 6 lingurite sos de soia 1 lingurita vin de orez Shiaoxing 1/4 lingurita piper alb macinat 1/2 lingurita sare 8 linguri vin de orez 4 linguri zahar 6 linguri sos de rosii
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron 2 lingurite de sos de soia cu vin de orez, piper alb, sare si 1/2 lingurita ulei de susan. Se amesteca bine si se marineaza carnea de pui in aceasta mixtura timp de minim 20 de minute.
Pentru a prepara sosul dulce –acrisor (variind cantitatile de otet si de sos de rosii se poate obtine un sos cu gust mai intens sau mai usor) se incinge otetul intr-o tigaie si se adauga zaharul, 2 lingurite sos de soia si sosul de rosii. Se amesteca bine pana ce se dizolva zaharul, apoi se pune deoparte.
Intr-un wok fierbinte (sau intr-o tigaie mare si adanca) se incing 3 linguri de ulei si se stir-fry cubuletele de pui pana ce incep sa se rumeneasca uniform. Se scot din wok si se pun deoparte.
Intr-un wok curat, sau o tigaie, se incinge uleiul ramas si se calesc ceapa, usturoiul si ghimbirul pana ce incep sa miroasa. Se adauga ardeii grasi, ceapa si morcovul si se gatesc 2 minute.
Se adauga cubuletele de carne si se gatesc 1 minut. La final, se adauga sosul si restul de ulei de susan impreuna cu ceapa verde. Se amesteca si se serveste alaturi de orez alb cu bob lung, gatit in aburi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.